De slider is niet ingesteld bij de opties. Stel deze nu in

4e tranche, 2e fase Activiteitenbesluit - Afvalactiviteiten

Hebben uw bedrijfsactiviteiten te maken met het inzamelen, opslaan en/of mengen van afval?

Dan is uw omgevingsvergunning recent mogelijk vervallen!

Per 2016 is de vierde tranche Activiteitenbesluit in werking getreden. Voor wat betreft afvalstoffen was het doel om de vergunningplicht voor nog eens honderden afvalgerelateerde bedrijven te laten vervallen. Voor alle bedrijven in de afvalsector betekent deze vierde tranche sowieso een verlichting van de administratieve last rondom milieu- en omgevingszaken (denk aan het vervallen van vergunningvoorschriften en versoepeling van het verplichte acceptatiebeleid).

Algemene activiteiten waarvoor deze wetswijziging i.i.g. relevant is:

  • Mengen van verschillende soorten afval;
  • Mengen van niet afvalstoffen met ongevaarlijk afval;

Meer specifiek o.a.:

  • Opslag van maximaal 45 m3 gescheiden ongevaarlijk afval afkomstig van eigen werkzaamheden;
  • Opslag van maximaal 50 ton asbest afkomstig van eigen werkzaamheden;
  • Opslag van maximaal 50 ton retourverpakkingen door leveranciers en distributeurs (met olie, vet, verf, lijm, kit, hars, gewasbeschermingsmiddelen, biociden of gevaarlijke stoffen);
  • Opslag van maximaal 1 m3 gebruikt frituurvet of –olie;
  • Opslag van maximaal 600 m3 groenafval afkomstig van extern;
  • Inzet van niet gevaarlijk afval van rubber, papier, karton, bont, leer in de productie met een maximale capaciteit van 10.000 ton per jaar.

Voor een aantal materialen bestond al een vrijstelling van de vergunningplicht voor het inzetten ervan in een productieproces (metaal, hout, kunststof, textiel, steenachtig materiaal of gips). Sinds de vierde tranche wijzigingen geldt deze vrijstelling ook voor bont, leer, rubber, papier en karton in de productie met een maximale capaciteit van 10.000 ton per jaar.

Bron: AIMonline.nl

Wat betekent deze gewijzigde milieuwetgeving voor uw bedrijf en wat kunt u doen?

De Nederlandse milieuwetgeving met betrekking tot afval is complex. Wij geven u graag de 3-stappen als handreiking om te bepalen of u tot actie over moet gaan.

TIP: Indien gewenst voeren wij voor u de controle AIM en de eventuele melding Activiteitenbesluit uit (inclusief OBM). Los daarvan maken wij voor u sowieso inzichtelijk aan welk voorschriftenpakket u anno vandaag moet voldoen. Met deze zekerheid bepaalt u vanaf daar wat te doen!

Heeft u interesse in onze ondersteuning neem dan contact op met Richard van Dijk voor een vrijblijvend adviesgesprek tel: (0570) 67 66 95 of via email: r.vandijk@bmdadviesoost.nl

 

Terug naar overzicht
©2020 BMD Advies Oost     |     Sitemap     |     Disclaimer