De slider is niet ingesteld bij de opties. Stel deze nu in

BMD Bijeenkomst 24 april 2018: Werken met gevaarlijke stoffen; Hoe zorg je voor een veilige werkomgeving?

BMD Bijeenkomst 24 april 2018: Werken met gevaarlijke stoffen; Hoe zorg je voor een veilige werkomgeving?

Op 24 april a.s. organiseren wij een informele en leerzame middag voor iedereen die met gevaarlijke stoffen te maken heeft!

Het werken met gevaarlijke stoffen komt in veel sectoren voor. Denk hierbij onder anderen aan de bouwsector, metaalverwerkingsbedrijven, zorginstellingen en dergelijke. De blootstelling kan plaatsvinden aan chemische stoffen, maar ook aan dampen, gassen, (las)rook, (hout)stof en vooral reinigingsmiddelen.

Gevaarlijke stoffen kunnen schadelijk zijn voordat een mens de stof waarneemt, maar ook zijn de effecten van blootstelling aan gevaarlijke stoffen niet altijd direct zichtbaar. Sommige effecten komen zelfs pas na jaren aan het licht. Het is daarom van belang om de risico’s van blootstelling aan gevaarlijke stoffen altijd goed in beeld te hebben. De laatste jaren controleert de Inspectie SZW hier nadrukkelijk op.

Bedrijven hebben daarom te maken met diverse en uiteenlopende wet- en regelgeving. Vaak wordt op basis van gezond verstand met deze stoffen gewerkt. Documentatie en instructies worden daarbij niet altijd geraadpleegd. Maar of dit allemaal veilig is?

Daarom willen wij u aan de hand van diverse en actuele praktijkvoorbeelden nader informeren over de volgende onderwerpen:

  • veilig gebruik,
  • de juiste opslag,
  • het voorkomen van een te hoge blootstelling,
  • blootstellingsbeoordelingen,
  • gebruik van de bescherming (de bron, collectief en persoonlijk).

Graag nodigen wij u uit om aan deze bijeenkomst deel te nemen. Deze middag is kosteloos voor deelnemers van Stichting BMD Oost en wordt gehouden op dinsdag 24 april 2018 aan de Munsterstraat 20 te Deventer. U bent bij deze van harte uitgenodigd!

 

Terug naar overzicht
©2020 BMD Advies Oost     |     Sitemap     |     Disclaimer