De slider is niet ingesteld bij de opties. Stel deze nu in

Cursus Lockout Tagout Tryout (LoToTo)

Programma

Een veilige werkplek? Dat willen we toch allemaal?!

Met een Lockout Tagout Tryout (LoToTo) procedure borgen medewerkers hun eigen veiligheid en die van anderen tijdens werkzaamheden aan machines of installaties.

LoToTo is een werkmethode waarmee de risico’s van (rest)energie in installaties onder alle omstandigheden worden beheerst. Werkzaamheden aan installaties starten alleen, nadat stapsgewijs een zogenaamde nul-energie status bereikt en gecontroleerd (‘try’ = probeer) is. Deze status blijft door het gebruik van ‘locks’ (vergrendelingen) en ‘tags’ (labels) geborgd en zichtbaar, totdat de werkzaamheden zijn afgerond en de installatie weer stapsgewijs wordt vrijgegeven voor inbedrijfstelling. De in te zetten activiteiten liggen in werkvergunningen of- instructies schriftelijk vast!

De cursus kenmerkt zich door een grote mate van zelfwerkzaamheid en is praktijkgericht. Je doet praktische ervaring op in het beoordelen van jouw werkomgeving en de daarbij behorende risico’s, waardoor je optimaal voorbereid bent op jouw taak in de eigen organisatie.

Na het volgen van de cursus:

  • Ken je de wet- en regelgeving rondom LoToTo
  • Kun je jouw eigen LoToTo procedures opstellen
  • Pas je risico verlagende maatregelen gericht op techniek, organisatie en mens toe
  • Ken je de regels van het gebruik van LoToTo
  • Heb je praktische ervaring opgedaan met het verbeteren en veiliger werken

De cursus duurt 1 dag waarbij we starten om 9.00 uur en om 16.00 uur afsluiten met een drankje. Deze cursus wordt zowel in Deventer (BMD Advies Oost) als in Leek (BMD Advies Noord) georganiseerd.

Doelgroep
Investering
Incompany
©2020 BMD Advies Oost     |     Sitemap     |     Disclaimer