De slider is niet ingesteld bij de opties. Stel deze nu in

Bart van Meer

Dirkzwager Advocaten & Notarissen

Module: Milieu-aansprakelijkheid

‘In de praktijk snel handelen en denken, is onderdeel van kwaliteit’.

Actualiteit in de dagelijkse praktijk

‘Als milieucoördinator heb je een moeilijke opgave; er zijn vele facetten waarvan je op de hoogte moet zijn.’, zegt Bart. ‘Ik kan me telkens weer met plezier inleven in die dagelijkse en actuele problematiek van de milieucoördinator.’ Bart heeft een groot inlevingsvermogen en is kritisch wanneer hij de stof overbrengt. ‘De cursus is ingericht met zoveel facetten en is bijzonder breed opgezet. Er zijn altijd onderwerpen waarmee je niet dagelijks te maken krijgt. Het is van belang een tipje van de sluier op te lichten en datgene mee te geven wat de cursist verder vormt als milieucoördinator.’

Theoretische werkelijkheid

Bart doceert aan de Universiteit in Nijmegen en wil zich vanuit de praktijk verdiepen in de theorie. Als vaste docent voor deze praktijkcursus ontstaat er een mooie wisselwerking tussen theorie en praktijk. ‘Ik noem het wel eens de theoretische werkelijkheid’, zegt Bart. ‘De praktijk is anders en het is vooraf niet te voorzien wat je tegenkomt. Uiteraard is analytisch vermogen onmisbaar, zowel in de praktijk als bij het doceren.’ Bart is gedreven, enthousiast en zeer positief ingesteld. Het vak vereist perfectionisme. Systematiek heeft hij daarbij hoog in het vaandel staan. Bart geeft ook regelmatig seminars op het gebied van aansprakelijkheid en bodemverontreiniging.

Achtergrond

Bart heeft Rechten gestudeerd in Utrecht en is in 1984 de advocatuur ingegaan en daar niet meer van afgeweken. Gedurende zijn tijd bij de Grootsacademie heeft hij twee postacademische opleidingen afgerond; milieurecht en onroerend goed. Hij is gespecialiseerd op het gebied van onroerend goed, in het bijzonder (grootschalige) projectontwikkeling, bodemverontreiniging, ruimtelijke ordeningsrecht en onroerend goed transacties. ‘Ik hou me bezig met het maken van contracten en het procederen’, vereenvoudigt Bart. Tegenwoordig ligt de nadruk op het maken van overeenkomsten, die aan een procedure voorafgaan. De fasen die daarbij komen kijken, wil hij meegeven aan de cursisten.

©2020 BMD Advies Oost     |     Sitemap     |     Disclaimer