De slider is niet ingesteld bij de opties. Stel deze nu in

Daniël Bakker

CCS Energie-advies

Module: Energie, theorie & praktijk

‘Hoe kun je een olifant opeten? Plakje voor plakje.’

Structuur in een moeilijk vraagstuk

Energie is een vraagstuk waar steeds meer mensen iets van vinden, of van moeten vinden. De overheid is druk bezig om een zinnig beleid te formuleren wat betreft energie productie en energiebesparing, met een balans tussen handhaving en stimulering. In het eerste helft van deze cursus proberen we ons gezamenlijk een weg te banen door de regelgeving en de verplichtingen die daaruit voortvloeien. Bovendien nemen we door welke systemen en installaties in het kader van de wetgeving moeten worden doorgelicht. We kijken vervolgens kort naar de opties voor duurzame opwekking van energie, om af te sluiten met een overzicht van de manieren waarop de overheden momenteel probeert de energietransitie te stimuleren.

Concrete handvatten

Waar kun je beginnen wanneer je als bedrijf energie wil gaan produceren of besparen? Om die vraag te beantwoorden is het van belang dat je eerst de juiste gegevens boven tafel krijgt. Daarom gaan we in het tweede deel van deze module aan de slag met methodes om het energiegebruik van een bedrijf in kaart kunt brengen. Vervolgens bespreken we de vraag welke maatregelen de moeite lonen om toe te passen. Deze informatie brengen we vervolgens samen in een energiebesparingsonderzoek en een uitvoeringsplan.

Uitdaging

Na zijn studie Technische Natuurkunde in Eindhoven is Daniël verder gegaan in het onderzoek. Hij heeft zijn PhD afgerond in Nijmegen op het onderwerp van infraroodspectroscopie, niet bepaald in de richting van energiebesparing! Daarna heeft hij besloten toch te starten bij CCS energie-advies, en om daarmee zichzelf uit te dagen om binnen korte tijd een nieuw vak te leren. Als projectleider van de ontwikkeling en uitrol van de online energiescan de “MKB Energy CheckUp” probeert hij nu zo efficiënt mogelijk oplossingen te vinden voor bedrijven op energiegebied.

©2020 BMD Advies Oost     |     Sitemap     |     Disclaimer