De slider is niet ingesteld bij de opties. Stel deze nu in

Module Ontwikkeling van milieubeleid

Op de eerste dag maakt u kennis met BMD Advies Oost en met uw medecursisten en gaat u direct aan de slag. Er is sinds de jaren ’60 vanaf de Mondiale conferentie met de ‘Club van Rome’ veel veranderd, van milieubesef naar concrete wetgeving. In deze module staat u stil bij hoe wet- en regelgeving ontstaat. Waar staat het Nederlandse milieubeleid nu en waar gaat het naar toe. Na de jaren ’80 is het toezicht verscherpt door de zichtbare problemen van bodem-, lucht- en water-verontreiniging. De geboorte van de functie Milieucoördinator was een feit.

U staat stil bij de vraag hoe de functie Milieucoördinator zich ontwikkelt en waar de verantwoordelijkheden voor u liggen. De functie van Milieucoördinator wordt vandaag de dag steeds zwaarder en in de breedte krijgt de functie steeds meer taken en verantwoordelijkheden. U staat met één been in het productieproces en staat met het andere been aan de bedrijfskundige en communicatieve kant van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

Resultaten van dit dagdeel:

  • Kennis van de ontwikkeling van het Nederlandse milieubeleid
  • Inzicht in de relatie tussen milieu en kwaliteit
  • Betekenis van de ‘end-of-pipe’ technieken en het streven naar brongerichte aanpak
  • Implementatie milieubeleid binnen ketenbenadering

Deze module wordt gehouden door Norman Smit van BMD Advies Oost: Bij al mijn werkzaamheden staat één ding vast: Ik zoek altijd naar de speelruimte binnen de wet- en regelgeving, om zo de bedrijfsvoering gezond en succesvol te houden.’

©2020 BMD Advies Oost     |     Sitemap     |     Disclaimer