De slider is niet ingesteld bij de opties. Stel deze nu in

Digitale toolkit Nieuwe Arbowet helpt u verder!

De digitale toolkit Nieuwe Arbowet van het Ministerie SZW biedt handige factsheets, animaties en downloadbare bestanden zoals posters en Q&A’s over de veranderingen in de Arbowet. Met de wetswijziging komt er onder andere een basiscontract, meer ruimte voor preventie en inspraak van werknemers. De digitale toolkit maakt het mogelijk organisaties voor te lichten over dit soort wijzigingen in de Arbowet.

Wat is nu beschikbaar?

Factsheet Nieuwe Arbowet:
In de vernieuwde Arbowet wordt de betrokkenheid van werkgevers en werknemers bij de arbodienstverlening vergroot en staat preventie nog meer centraal. In de factsheet Nieuwe Arbowet staan de belangrijkste wijzigingen op een rij.

Factsheet Stappenplan Arbozorg:
Een goedlopend bedrijf is gebaat bij gezonde en gelukkige werknemers. Het Stappenplan Arbozorg helpt werkgevers om, samen met de ondernemingsraad (OR) of de personeelsvertegenwoordiging (PVT) en de arbodienstverlener, de arbozorg binnen de organisatie optimaal uit te voeren.

Factsheet Basiscontract:
Er is een grote diversiteit aan contracten tussen arbodienstverleners, bedrijfsartsen en werkgevers. Contracten zijn vaak onvolledig of bevatten maar weinig voorzieningen, wat kan leiden tot ontoereikende arbozorg. De overheid heeft daarom het basiscontract geïntroduceerd.

Infographic Stappenplan Arbozorg
Een gezonde en veilige werkplek is van belang voor een goedlopende organisatie. Want gezonde en gelukkige werknemers zijn productiever en minder vaak ziek! Zorg daarom dat de arbozorg en preventie goed geregeld zijn, met het Stappenplan Arbozorg.

En verder….

  • Ansichtkaart om u als preventiemedewerker aan te bieden met ondersteunende diensten.
  • Beelden voor (social) media met handige plaatjes om uw boodschap naar de juiste doelgroep vorm te geven.
  • Overzicht veelgestelde vragen met antwoord op de vragen wat, wie en waarom van de Nieuwe Arbowet.

Ga direct naar de Toolkit webpagina van Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en download het materiaal! Bestaande en nieuwe informatieproducten zijn hier op één plek gebundeld en de toolkit wordt gedurende het jaar aangevuld met nieuwe informatie.

Bron: Min. SZW

Wilt u precies weten wat de nieuwe Arbowet voor uw bedrijf gaat betekenen? Bezoek dan op 27 juni 2017 onze Informatiebijeenkomst ‘De nieuwe Arbowet: de wijzigingen’. Meer informatie of aanmelden.

 

Terug naar overzicht
©2020 BMD Advies Oost     |     Sitemap     |     Disclaimer