De slider is niet ingesteld bij de opties. Stel deze nu in

Praktische tips en adviezen met e-gids veilig werken

We worden steeds ouder en mogen/moeten langer doorwerken. Dit betekent anders kijken naar veilig werken en dit niet alleen afstemmen op de kennis van de medewerkers, maar ook op wat zij (nog) kunnen. Door het Europese agentschap EU-OSHA voor veiligheid en gezondheid op het werk is een handige en informatieve tool (e-gids) ontwikkeld. Deze tool helpt u op weg met het aanpassen van een leeftijdsbewust personeelsbeleid.

Deze gids bevat:

  • Praktische informatie, tips en voorbeelden met betrekking tot de ouder wordende beroepsbevolking en de kansen die daarmee worden gecreëerd;
  • Tips hoe leeftijd gerelateerde uitdagingen kunnen worden aangepakt op het werk;

De inhoud van de e-gids is afgestemd op vier doelgroepen: werkgevers, werknemers, HR-managers en Arbo-professionals (waarmee in deze gids ook werknemersvertegenwoordigers, veiligheids- en gezondheidsvertegenwoordigers en inspecteurs worden bedoeld).

Bron: EU-OSHA

 

Veiligheid op uw werk, onderzoek en advies van BMD

BMD Advies Oost kan u helpen bij het opstellen en uitvoeren van een leeftijdsbewust personeelsbeleid. Daarnaast ontwikkelen wij maatwerktrainingen die de medewerkers bewuster maken m.b.t. fysieke en mentale belasting. Fysiek belastend werk vindt niet alleen plaats in de bouw of industrie, maar ook op kantoor, in magazijnen, distributiecentra, horeca en winkels. Wij verzorgen ook metingen voor de meest belastende factoren op de werkplek en adviseren u met welke maatregelen u risico’s kunt verkleinen.

Wilt u hier meer over weten? Neem dan contact op met onze adviseur Han Vluttert of Rob Snippe (0570) 66 09 27 of via email h.vluttert@bmdadviesoost.nl en r.snippe@bmdadviesoost.nl

 

 

Terug naar overzicht
©2020 BMD Advies Oost     |     Sitemap     |     Disclaimer