De slider is niet ingesteld bij de opties. Stel deze nu in

Kunt u rustig afwachten als de geplande invoeringsdatum van 1 juli 2019 voor Omgevingswet niet wordt gehaald?

Nee, de geplande datum van de gehele implementatie van de wet op 1 juli 2029 verandert waarschijnlijk niet. Na 1 juli 2029 kan geen enkele overheid, burger of bedrijf meer teruggrijpen op het oude stelsel zoals het bestemmingsplan of Activiteitenbesluit. Provincies en gemeenten gaan dus door met het voorbereiden en implementatie van omgevingsplannen.

Mijn advies is dat het tijdig in kaart brengen van welke regels op grond van de Omgevingswet voor uw bedrijf van toepassing zijn, voorkomt latere schade. Ik raad u aan om zelf een pré-toets de doen, om te kijken wat er van uw vergunning straks onder de nieuwe Omgevingswet valt.

Een paar simpele tips

  • Ga na binnen uw eigen gemeente in hoeverre zij bezig zijn met het opstellen van omgevingsplannen;
  • Toets alvast welke onderdelen voor uw bedrijfsplannen van belang zijn (regels voor locaties, milieu, bouwen, natuur, cultureel erfgoed, bomen);
  • Ga in overleg met uw eigen gemeente als een onderdeel van invloed is op de uitvoering van uw eigen bedrijfsplannen nu en in de toekomst.

Dus niet achterover gaan zitten, maar actief mijn tips opvolgen en/of neem gerust contact op met mij op voor een vrijblijvend gesprek hoe u een snelle start kunt maken. Ik kan u hierbij natuurlijk helpen!

 

Terug naar overzicht
©2016 BMD Advies Oost     |     Sitemap     |     Disclaimer