De slider is niet ingesteld bij de opties. Stel deze nu in

Terugblik BMD presentatie HLS 2 juli 2019: De belangrijkste veranderingen

De NEN heeft een 1e aankondiging gedaan van de veranderingen die eraan komen voor de HLS. Maar wat zijn eigenlijk die veranderingen en wat gaat dit in de praktijk betekenen? Sinds de invoering van de nieuwe HLS in 2015, is uit de evaluatie gebleken dat o.a. taalgebruik en de uitwerking beter kunnen en dat de focus meer op kansen dan op risico’s moet liggen.

Up to date met HLS context

Doorgaans zijn deelnemers van onze bijeenkomsten ISO-gecertificeerd en up to date met de HLS-context. Maar hoewel een SWOT analyse de basis is van je managementsysteem, wordt deze – omdat het niet verplicht is –  veelal nog niet volledig toegepast. Met de praktijkvoorbeelden uit onze HLS bijeenkomst, kom je er snel achter wat de SWOT-analyse inhoudt en dat deze veel inzicht geeft.

Leiderschap betrokkenheid tonen hoe doe je dat?

Daarnaast roept het punt leiderschap nog steeds de meeste vragen op. Elk bedrijf vraagt zich meestal af of de invulling wel voldoende is met de voorgestelde punten uit ISO. Daarom worden met cases in onze bijeenkomsten direct voorbeelden gegeven hoe een invulling in de praktijk kan werken.

Leiderschap in de praktijk:

  • Notulen van werkoverleg maken
  • Aantoonbaar uitvoeren van werkplekinspecties en 5S ronden
  • Organiseren en presentaties geven bij personeelsbijeenkomsten
  • Actieve OR en regelmatig overleg met de OR
  • Actieve bijdrage aan implementatie en beheer managementsysteem (directiebeoordeling/interne audits)

HLS Presentatie

Vind in onze presentatie ook meer over de invulling voor milieuaspecten bij inkoop in de praktijk. Tevens geven wij aan de hand van de praktijk voor een contextanalyse nog enkele voorbeelden hoe je verandering in beleid, eisen klanten, wetgeving en externe issues kan invullen.

Vraag de presentatie aan via de downloadbutton hiernaast .

 

 

Terug naar overzicht
©2020 BMD Advies Oost     |     Sitemap     |     Disclaimer