De slider is niet ingesteld bij de opties. Stel deze nu in

2de Introductiedag nieuwe medewerkers BMD Advies geslaagd

Onze locatie was gastheer van dag twee van het introductieprogramma voor nieuwe medewerkers van BMD Advies. De nieuwe adviseurs zijn afkomstig van verschillende vakgebieden en studierichtingen. Het doel is dan ook om praktische expertise uit te wisselen en vooral elkaar te leren kennen. Met op het programma: (Blootstellings)Metingen, Cursus Milieucoördinator, Sufficio en een vervolg op persoonlijke ontwikkeling.

Het BMD huis

Per 1 januari 2020 is BMD Advies Oost verhuisd naar een nieuwe kantoorlocatie, 8 hoog met een prachtig uitzicht. “Wij zitten er nu een stuk moderner bij”, begon directeur Norman Smit zijn introductie. Hij stelde het BMD Oost team op ludieke wijze voor, elk met hun eigen persoonlijke eigenschappen. “Onze 12 medewerkers en adviseurs dragen samen bij aan de BMD visie, die wij ‘Het BMD huis’ noemen. Gezamenlijk zijn wij een grote speler in Nederland. Alle BMD collega’s ervaren samenhorigheid en delen kennis en ervaringen binnen de landelijke expertteams met plezier.”

Metingen

Vanuit Arbowetgeving en Arbeidshygiëne wordt veilig werken wel gestimuleerd, maar dit wordt nog onvoldoende in de praktijk bewaakt. Daarom bracht Henri Engeman, adviseur arbo, de nieuwelingen kennis en kunde bij over verschillende type blootstellingen en het doen van metingen in de praktijk. BMD Advies Oost voert veel van deze verdiepende onderzoeken in de breedste zin van het woord uit en de metingen worden daarnaast gevalideerd door een gecertificeerd arbeidshygiënist. Pittige vakkennis die met praktische voorbeelden direct deze nieuwe adviseurs wijzer maakt.

Cursus Milieucoördinator

Het vakgebied ‘Milieu’ is constant in ontwikkeling en veel bedrijven investeren in een efficiënte milieubedrijfsvoering. Ook een beginnende adviseur moet bij blijven met actuele kennis en kunde. Frederike Blaauw, cursuscoördinator, presenteerde de cursus milieucoördinator voor het bedrijfsleven die landelijk vanuit BMD Advies Oost wordt verzorgd. De kracht van deze opleiding zit in de combinatie van theorie en praktijk. Om de adviseurs uit te dagen hoeveel zij van het milieuvlak weten, testte Frederike de nieuwe adviseurs op hun milieukennis met een leuke online quiz.

Sufficio

BMD Advies helpt QHSE-managers verder met haar slimme software Sufficio. De online tool die eenvoud en zekerheid geeft voor het borgen van wet- en regelgeving en het bewaken van het ‘voldoen aan’. Mark Bloemendaal, projectleider Sufficio, trainde de adviseurs in hun rol om bedrijven te ondersteunen met de modules Sufficio Milieu, MAR, Arbo en/of RI&E. Hierin staat niet alleen het voldoen aan wetgeving centraal, maar ook een efficiënte manier van een compliance beoordeling voor het beheersen van risico’s. De beginnende adviseurs kunnen nu aan de slag met Sufficio en daar de voordelen voor bedrijven van ervaren.

Lumina Spark

Persoonlijke ontwikkeling stond ook weer op het programma. Met de praktische Lumina Spark methode krijg je inzicht in drijfveren, talenten en valkuilen van professionals en collega’s, zonder hen in hokjes te plaatsen. Voor elke BMD’er is als basis een Lumina Profielschets opgesteld. Op deze middag is teruggekeken op de leerdoelen van de afgelopen weken. Daarnaast is aandacht besteed aan het pitchen van persoonlijke vaardigheden. Ook deze tweede introductiedag zijn de nieuwe adviseurs getraind op hun adviesvaardigheden. De volgende introductiedag staat gepland op 9 april a.s. in Barendrecht bij BMD Advies Rijndelta.

Vacatures BMD Advies

Er is nog veel werk te verzetten. Ook werken op een van onze BMD-vestigingen? Er zijn regelmatig vacatures. Kijk voor meer informatie op www.werkenbijbmd.nl  

 

Terug naar overzicht
©2020 BMD Advies Oost     |     Sitemap     |     Disclaimer