De slider is niet ingesteld bij de opties. Stel deze nu in

De Omgevingswet gaat er nu echt komen!

Afgelopen dinsdag heeft de eerste kamer (eindelijk) ingestemd met de invoeringswet Omgevingswet. Daarmee staat het vast dat de Omgevingswet er komt! Of dat ook daadwerkelijk per 1 januari 2021 gebeurt, is nog niet definitief.

De grootste uitdaging hierin blijft het Digitale Stelsel Omgevingswet (DSO: de ‘opvolger’ van het Omgevingsloket, ruimtelijkeplannen.nl, etc.). De vraag is of deze op 1 januari 2021 voldoende geïmplementeerd is. Het rijk besluit de definitieve invoeringsdatum samen met o.a. de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en het Interprovinciaal Overleg.

D-day Omgevingswet

Rond eind juni verwachten ze een besluit te nemen over de ‘D-day’: de daadwerkelijke invoeringsdatum van de Omgevingswet.

Wat nu te doen?

Staan er dit jaar wijzigingen op stapel waarvoor een omgevingsvergunning nodig is? Wij adviseren om dan z.s.m. maatwerk(!) de voor- en nadelen van de Omgevingswet te inventariseren. Let op: meestal luidt het advies daarop om de aanvraag nog voor 1 januari 2021 in te dienen. Neem ruim voor 31 december 2020 de tijd om de aanvraag voor te bereiden.

 

Terug naar overzicht
©2020 BMD Advies Oost     |     Sitemap     |     Disclaimer