De slider is niet ingesteld bij de opties. Stel deze nu in

Overgaan High Level Structure nieuwe ISO-normen

De nieuwe ISO-normen: duurzame verandering in managementsystemen

Overgaan naar de nieuwe ISO-normen is niet vrijblijvend. Wilt u uw ISO-certificaat behouden, dan zult u de nieuwe norm moeten implementeren.

Managementsystemen, zoals ISO 9001 en ISO 14001 gaan met hun tijd mee. Dat moet ook, want u moet voor steeds meer onderwerpen en stakeholders aantonen dat u uw zaken op orde heeft en in staat bent om voortdurend betere prestaties te leveren. ISO heeft daarom nieuwe normen voor managementsystemen ontwikkeld volgens een ‘plug-in model’: de High Level Structure, of HLS. Met de HLS kunnen managementsystemen met elkaar worden geïntegreerd: de structuur en kerneisen zijn namelijk hetzelfde. Dus niet meer voor elk managementsysteem het wiel opnieuw uitvinden!  

Aan de slag met uw organisatie

Met de juiste aanpassingen, aanvullingen en vereenvoudiging kunt u uw managementsysteem stroomlijnen. De HLS zorgt er voor dat managementsystemen beter aansluiten op de strategie en dagelijkse gang van zaken. Geen papieren tijger meer, maar een wezenlijk onderdeel van de bedrijfsvoering. Een prachtige kans voor KAM-managers om nog meer aan te sluiten bij directie en bedrijfsvoering van hun organisatie.

Bron: www.sccm.nl/HLS

Om te weten welke acties u in de praktijk moet uitzetten om te voldoen aan de nieuwe norm en de inrichting van de HLS, adviseren wij u een nulmeting uit te voeren. Met deze nulmeting weet u exact wat uw organisatie te doen staat in het overgaan naar de nieuwe ISO-norm. En uiteraard zoals u van ons gewend bent: met praktische adviezen en acties.

In drie stappen met BMD goed op weg

  1. Onze nulmeting geeft u inzicht waar u naar toe wilt en hoe u daar moet komen;
  2. Het Plan van Aanpak maakt deel uit van het managen van risico’s en het levert u een continuïteit in kwaliteit en milieu;
  3. U borgt uw acties. Dit vertaalt zich in het behoud van uw ISO 9001- en/of ISO 14001-certificaat.

 

Terug naar overzicht
©2020 BMD Advies Oost     |     Sitemap     |     Disclaimer