De slider is niet ingesteld bij de opties. Stel deze nu in

Vergeet de overheid de bedrijven te betrekken bij de Omgevingswet?

Op LinkedIn zie je steeds meer berichten van bijeenkomsten over de Omgevingswet. Deze bijeenkomsten zijn er hoofdzakelijk op gericht om de verschillende overheden warm te draaien voor de implementatie van de Omgevingswet. De Omgevingswet vraagt namelijk een aanpassing van de denkwijze en houding van de ambtenaar. Er moet meer worden gedacht in mogelijkheden dan in onmogelijkheden.

Maar wordt er niet een belangrijke groep weinig of niet betrokken bij de Omgevingswet? De Bedrijven! Het stelsel van wet- en regelgeving waaraan bedrijven moeten voldoen wijzigt ingrijpend. Geen Bestemmingsplan, Bouwbesluit of Activiteitenbesluit meer maar een Omgevingsplan, Besluit Bouwwerken Leefomgeving en een Besluit Activiteiten Leefomgeving. Waarom zie ik dan geen bijeenkomsten die er op zijn gericht het bedrijfsleven warm te draaien voor de Omgevingswet? Moet de overheid ook deze groep niet actief mee laten denken en horen om een zo breed mogelijke gedragen wet te implementeren?

Dit lijkt mij geen goede ontwikkeling. Bedrijven worden in de oppositie gedrukt waardoor er ten opzichte van de Omgevingswet geen gemeenschappelijke visie is van de overheid en bedrijven. Het niet actief betrekken van de bedrijven bij de Omgevingswet is een gemiste kans!

Blog van onze omgevingsspecialist

 

Terug naar overzicht
©2020 BMD Advies Oost     |     Sitemap     |     Disclaimer