De slider is niet ingesteld bij de opties. Stel deze nu in

AERIUS calculatie: berekening die inhoud geeft aan vergunningsaanvraag bedrijfshal

Zeinstra en Van Dijk bouwt - Aerius berekening

Zeinstra en Van Dijk is een bouwkundig ontwerp- en adviesbureau in Kampen. Het bedrijf is actief op het gebied van ontwerp en bouwkundig advies voor onder andere de vrije sector, scholen, bedrijfsruimten, enzovoort. Onlangs hebben zij een opdracht gekregen om een bedrijfsgebouw te realiseren op een industrieterrein in Kampen. Zeinstra en Van Dijk heeft de noodzakelijke bouwvergunning voorbereid waarbij BMD Advies is ingeschakeld voor het uitvoeren van de vereiste Aerius-berekening met betrekking tot de stikstofdepositie. BMD Advies direct aan de slag gegaan met de Aerius-calculator om berekeningen uit te werken voor zowel de aanlegfase als de gebruiksfase van het nieuwe bedrijfsgebouw. Grote uitdaging voor ons bij dergelijke berekeningen is om realistische situaties tijdens de aanleg- en gebruiksfase te verrekenen in een gestandaardiseerde tool als de Aerius-Calculator. Wij stellen in dit geval de voorwaarde dat de berekeningen voldoen aan de regelgeving. Het belang van Zeinstra en Van Dijk is, aanvullend daarop, dat de berekeningen vergunningverlening mogelijk maken en het bedrijfsgebouw gerealiseerd kan/mag worden.

Actuele status van dit project is dat de bouwvergunning inclusief de Aerius-berekeningen aanlegfase en gebruiksfase is ingediend bij de gemeente.

Een aanvraag voor een Aerius-berekening is elke keer weer een nieuw avontuur. Elke aanvraag bevat andere componenten, maar ook de daar bijbehorende omgeving wisselt constant. Omdat er zoveel voor de klant afhangt van zo’n dergelijke berekening is het elke keer weer enorm motiverend om aan Aerius-berekeningen te werken. BMD Advies Oost adviseur allround (jr.)

©2020 BMD Advies Oost     |     Sitemap     |     Disclaimer