De slider is niet ingesteld bij de opties. Stel deze nu in

Nieuwe milieuvergunning voor baanbrekend kunststofafval-verwerkingsproces

Vergunning Wigink nieuwbouw kunststofafval verwerkingsproces

Wigink Handel & Recycling B.V. – Eef Wigink, Algemeen Directeur

Wigink Handel & Recycling uit Heeten recyclet plastic en kunststof vermengd met ijzer en non-ferro stromen. Het middelgrote afvalrecyclingbedrijf is uniek op het gebied van kunststofverwerking. Om aan de stijgende vraag van kunststofrecycling te voldoen, is de verwerkingslocatie uitgebreid. Wigink realiseert op de nieuwe locatie een innovatieve kunststofverwerkingsinstallatie die meer dan 4.000 ton per jaar aan kunststof gaat verwerken. Het kunststof wordt in een speciaal proces omgezet naar hoogwaardige grondstoffen en secondaire brandstoffen.

BMD Advies is ingeschakeld om voor deze baanbrekende technologische oplossing een nieuwe milieuvergunning aan te vragen. Het verwerkingsproces van kunststof is uniek en nog onbekend in de markt. Met de aanpak van BMD Advies is de vergunning aangevraagd en verleend. Deze stelt Wigink in staat om de toekomst voor het verwerken van kunststof zeker te stellen. Wigink heeft een zorgvuldig afvalacceptatiebeleid en een ISO 14001 milieucertificaat. Het ultieme doel van Wigink is schonere reststoffen.  Met de nieuwe milieuvergunning is het bedrijf voorbereid op de toekomst. Niet alleen goed voor het milieu, maar ook echt maatschappelijk verantwoord ondernemen.

“Het aanvragen van een vergunning voor een dergelijk uniek en innovatief proces geeft altijd veel voldoening. Naast goed teamwerk is het enthousiasme van dit familiebedrijf zeer aanstekelijk. Met het doel om de milieuvergunning voor de kunststofverwerkingsinstallatie te realiseren, draag ik indirect ook een steentje bij aan een beter milieu.” BMD Advies Oost adviseur vergunningen

©2020 BMD Advies Oost     |     Sitemap     |     Disclaimer