De slider is niet ingesteld bij de opties. Stel deze nu in

Uitgangspunten en zienswijze van gemeente kan een Aerius-berekening beïnvloeden

Van der Schoot Architecten bv BNA Schijndel

Van der Schoot Architecten bv BNA is een architectenbureau in Schijndel dat zich richt op het ontwerpen en realiseren van gebouwen ten behoeve van de gezondheidszorg. Denk aan praktijken voor tandartsen, huisartsen, apotheken, fysio, al dan niet gecombineerd in een medisch centrum. Tijdens het ontwerpen van een nieuw medisch centrum, heeft het architectenbureau geconstateerd dat een stikstofberekening nodig is voor de vergunningsaanvraag. Voor deze stikstofberekening is BMD Advies ingeschakeld om met de beschikbare informatie een zeer specifieke calculatie te doen. Hierbij is rekening gehouden met verschillende elementen en uitgangspunten. Bij het uitwerken van de aanleg- en gebruiksfase van een gezondheidslocatie is het belangrijk om een goede schatting te maken van de verkeersbewegingen. Niet alleen het aantal voertuigen die tijdens de gebruiksfase een dergelijk centrum bezoeken zijn van belang, maar ook de verkeersbewegingen in de sloopfase van een bestaand wijkgebouw en de aanwezige gasgestookte ketels. Deze elementen zijn relevant voor het berekenen van de stikstofemissie. Soms interpreteren gemeentelijke adviseurs de uitgangspunten in een Aerius-rapport anders dan de zienswijze waarmee een berekening is uitgevoerd. De ligging van een aan- en uitrij route naar een bouwlocatie kan per gemeente sterk verschillen. Dit kan van invloed zijn op de resultaten voor de stikstofdepositie.

Bij dit bouwproject is met de gemeente nauw overleg geweest om het verschil in inzicht over het begrip ‘heersend verkeersbeeld’ te compromiseren. Op deze wijze perfectioneren wij constant elk Aerius-rapport voor een optimaal resultaat.

Elke gemeente beoordeelt een Aerius-berekening op een andere manier. Dit geeft het maken van een stikstofberekening ook een extra uitdaging, omdat je graag een berekening in een keer goed wilt opleveren. Elke feedback van een gemeente is een aanvulling op onze werkwijze. BMD Advies Oost adviseur allround (jr.)

©2020 BMD Advies Oost     |     Sitemap     |     Disclaimer