De slider is niet ingesteld bij de opties. Stel deze nu in

Subsidie van € 200.000 mogelijk voor slimme en schone fabrieken in Gelderland

Voor bedrijven gelegen in de provincie Gelderland is er nu de mogelijkheid om een maximale subsidie van € 200.000 te ontvangen. De subsidie wordt door de provincie Gelderland verstrekt voor het stimuleren van het realiseren van slimme en schone fabrieken in de maakindustrie. Voorwaarde hierbij is wel dat het een demonstratiefabriek betreft waarin aan MKB-ondernemingen demonstraties worden gegeven.

Voorwaarden

Of een fabriek als slim kan worden beschouwd wordt beoordeeld op basis van de mate waarin aannemelijk is gemaakt dat de productieprocessen gedigitaliseerd zijn en het productieproces digitaal aansluit op overige bedrijfsprocessen.

De beoordeling als schone fabriek wordt bepaald op basis van de mate waarin aannemelijk is gemaakt dat bij de realisatie van en het productieproces hernieuwbare energie wordt gebruikt en hergebruikte grondstoffen, producten en materialen worden ingezet.

Als laatste en tevens belangrijkste voorwaarde geldt dat de slimme en schone productieprocessen, met inbegrip van het ontwerp, moeten worden gedemonstreerd aan MKB-ondernemingen. Dit wordt beoordeeld op basis van kwaliteit van de demonstraties en het bereik bij de doelgroep.

Wij kunnen u helpen met het aanvragen van een subsidie voor het realiseren van een demonstratiefabriek. U kunt geheel vrijblijvend met één van onze adviseurs een afspraak maken om de mogelijkheden te bespreken.

 

Terug naar overzicht
©2020 BMD Advies Oost     |     Sitemap     |     Disclaimer