De slider is niet ingesteld bij de opties. Stel deze nu in

Terugblik op informatiebijeenkomst 23 januari 2020

Download hier de presentaties

Onderwerpen van informatiebijeenkomst 23 januari 2020 in het kort:

Weet wat je te wachten staat bij de nieuwe Omgevingswet

De stelselherziening naar de DSO ligt nog op schema, zodat deze op 1 januari 2021 in werking treedt. Digitaal Stelsel Omgevingswet  = ‘combinatie’ AIM, Omgevingsloket en Ruimtelijk plannen. Ons advies: Inventariseer uw situatie i.r.t. omgevingsbesluit, BAL en BBL. De uitkomst is altijd maatwerk! Overweeg aanvragen binnenkort in te dienen of (ruim) na 1-1-2021.

Stikstof update

Omgevingsvergunningen worden niet verleend, tenzij aangetoond wordt dat er geen sprake is van relevante stikstofdepositie. Ons Advies: Weet in welke situatie je zit en wanneer een stikstofberekening noodzakelijk/relevant is. Elke situatie heeft een ander gevolg met acties.

Pfas en de toekomst

Bij de aankoop van een nieuw perceel krijg je te maken met Pfas. Maar ook bij verbouwingen en het afvoeren van vrijkomende grond. Pfas komt ook aan de orde bij het ontvangen van grond, voor grondverhogingen en grond kwaliteitsverbeteringen. Ons advies: Denk van milieu naar Arbeidsomstandigheden, waarbij  o.a. Reach en blootstelling een rol spelen.

Waar moet je op letten bij de Energiebesparingsverplichtingen

De overheid heeft voor de komende jaren zijn focus op energiebesparing bij bedrijven gelegd om de Europese doelstelling voor het einde van 2020 te behalen. Een aantal punten zijn ons opgevallen:

  • MJA3 wordt niet verlengd
  • Concernregel controle
  • Feiten en cijfers rapporteren Informatieplicht

Volg ons ook op:

 

Terug naar overzicht
©2020 BMD Advies Oost     |     Sitemap     |     Disclaimer