De slider is niet ingesteld bij de opties. Stel deze nu in

Vakantie en verlofplanning 2018 -> BHV planning

vakantie en verlofplanning 2018 -> BHV planning

Met de vakanties en vrije dagen weer voor de deur dient u weer aandacht te besteden aan de verlofplanning. Vaak zien wij dat er op afdelingsniveau wel een planning wordt opgesteld maar dat deze niet afdeling overstijgend wordt beoordeeld. Het komt voor dat er daardoor geen rekening wordt gehouden met onder anderen een sluitende BHV planning. Vooral in wat kleinere organisaties komt het daardoor voor dat vooral in de zomervakantie er af en toe een tekort aan BHV’ers is.

Ons advies is daarom om ook de BHV organisatie vroegtijdig een overzicht te laten opstellen waarin de individuele BHV’er zijn vakantiewensen doorgeeft. Bij wat grotere organisaties is dit een taak van de coördinator BHV. Hij/zij zal dan in overleg treden met de afdelingsmanagers om gezamenlijk een goede beschikbaarheidsplanning van den BHV’ers te krijgen.

Tip: leg deze werkwijze in het arbobeleid vast en besteed het eerste jaar extra aandacht aan deze planning. Een sluitende BHV planning voorkomt verrassingen en zorgt voor een veilig en rustig gevoel. Ook wanneer u op vakantie bent!

 

Terug naar overzicht
©2020 BMD Advies Oost     |     Sitemap     |     Disclaimer