De slider is niet ingesteld bij de opties. Stel deze nu in

Week van de RI&E

Week van de RI&E                                                    

Van 11 / 15 juni 2018 wordt er weer landelijke aandacht aan de RI&E besteed. Dit jaar met een aansprekend onderwerp: Voorkom verzuim en verloop, begin bij de RI&E

Voor veel MKB bedrijven is verzuim een onbekende kostenpost. Vaak wordt verzuim in de personeelsadministratie als ziek geregistreerd en in een planning als niet aanwezig. Maar weet u dat verzuim gemiddeld € 250,- per dag kost. Daar zitten de vervangingskosten door uitzendkrachten en eventueel productieverlies nog niet bij. En een zieke werknemer betekent extra werkdruk bij collega’s.

Een voorbeeld: In Nederlandse industrie wat het gemiddeld verzuim over 2017 5.4 % bij een loonsom van € 2.000.000,- is dat toch gauw € 108.000,-. Door inzicht in het verzuim te krijgen en er actiever mee om te gaan kan dit invloed op de verzuimkosten hebben.

Door o.a. met behulp van de RI&E op een gestructureerde wijze mogelijke risico’s te inventariseren op het gebied van veiligheid en gezondheid kan grip op deze kosten verkregen worden Dit is niet alleen nuttig is om een gezonde en veilig werkomgeving te kunnen garanderen en aan de wetgeving te voldoen, maar een gezonde organisatie is ook succesvoller en duurzamer. Uit onderzoek blijkt dat elke euro die u investeert in veiligheid op termijn het dubbele oplevert.

Daarnaast speelt het onderwerp werkdruk steeds meer. Medewerkers gaan hierdoor weg. Ze vetrekken naar een werkgever waar het nu minder zwaar en belastend is. Het wordt gezien de krapte op de arbeidsmarkt steeds moeilijker de ontstane vacatures op te vullen. En het werk moet wel af. Waardoor de werkdruk toeneemt.

Graag informeren wij u hoe u met behulp van Sufficio RI&E inzicht en grip op uw verzuimkosten kunt krijgen.

 

 

Terug naar overzicht
©2020 BMD Advies Oost     |     Sitemap     |     Disclaimer