De slider is niet ingesteld bij de opties. Stel deze nu in

De werkvloer als geestelijk bloedbad - TOM Magazine

De werkvloer is af en toe gevaarlijker en meedogenlozer dan een Romeinse arena vol bloederige gladiatoren. Seksuele intimidatie, discriminatie en pesten door collega’s zijn aan de orde van de dag: een veelal verborgen probleem. In het kader van de Kerstgedachte en vrede op aarde doorbreekt TOM Magazine het taboe. Maar een oplossing lijkt ver weg: de baas is namelijk niet zelden de aanstichter…. Pesten van werknemers gebeurt vaak in bedrijven waar slecht wordt gecommuniceerd, onduidelijk leiding wordt gegeven en/of de directie de signalen niet serieus neemt.

foto-han-vluttert-tom-magazine-dec-2016Lees meer in TOM Magazine artikel ‘De werkvloer als geestelijk bloedbad’.

Han Vluttert, onze Arbo-adviseur, is van mening dat dat in Twente het taboe van melden ook een rol speelt. Men is hier meer gereserveerd en minder direct dan in het westen. We zijn geen verklikkers. Hij pleit voor een ‘meldingsroute’ in bedrijven, want de werkgever heeft een zorgplicht. BMD Advies ondersteunt bedrijven bij het realiseren van een cultuuromslag waarbij medewerkers meer inzicht krijgen in de negatieve effecten van´onaanvaardbaar´ gedrag op de werkvloer.

Wilt u hier meer over weten? Neem dan contact op met onze adviseur Han Vluttert (0570) 66 09 27 of via email h.vluttert@bmdadviesoost.nl.

 

 

Terug naar overzicht
©2020 BMD Advies Oost     |     Sitemap     |     Disclaimer