De slider is niet ingesteld bij de opties. Stel deze nu in

Wijzigingen ADR 2017

Op 1 januari 2017 is, zoals iedere twee jaar, het ADR gewijzigd. De belangrijkste wijzigingen zijn hieronder weergegeven:

  • De tekst van de voorschriften rondom vrijstellingen in samenhang met het vervoer van gassen / brandstof (1.1.3.2) is gewijzigd.
  • Schriftelijke examens mogen geheel of gedeeltelijk worden uitgevoerd als elektronische examens, waarbij de antwoorden worden geregistreerd en geëvalueerd met gebruik van Elektronische Gegevensverwerking (EDP Electronic Data Processing), indien aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan.
  • Het nieuwe voorschrift 5.2.1.9.1 geeft aan dat colli die lithiumcellen of lithiumbatterijen bevatten in overeenstemming met bijzondere bepaling 188 moeten worden gekenmerkt. Hiervoor is een nieuw label geïntroduceerd.
  • Er is een nieuw symbool (zeven verticale strepen op de bovenste helft, groep batterijen, waarvan één beschadigd met een uitslaande vlam op de onderste helft): zwart; achtergrond: wit; cijfer ’9’ onderstreept in de benedenhoek: het zogenoemde label voor klasse 9A.

Op 1 januari zijn de nieuwe voorschriften van kracht geworden. De overgangsperiode loopt tot 1 juli. Hierdoor kunnen zowel de oude alsmede de nieuwe voorschriften toegepast worden (tenzij anders aangegeven in 1.6 van de ADR). Vanaf 1 juli 2017 gaan de nieuwe voorschriften daarmee definitief gelden.

Bron: UNECE/ SDU

Praktische tips van onze BMD adviseur!

  • De periode tussen het laatste en het daarop volgende ADR jaarverslag mocht niet meer bedragen dan zes maanden. Dit is nu gewijzigd in een periode van 3 maanden na het verlopen van het laatste rapport.
  • Een andere wijziging is het gegeven dat het examen “ADR veiligheidsadviseur” voortaan ook geheel of gedeeltelijk elektronisch mag worden uitgevoerd.

Wilt u specifieke informatie over dit onderwerp of heeft u interesse in onze ondersteuning, neem dan contact op met Jaike Janssen-Bosman via (0570) 67 66 95 of j.bosman@bmdadviesoost.nl

 

Terug naar overzicht
©2020 BMD Advies Oost     |     Sitemap     |     Disclaimer